Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив Міносвіти впродовж 10 днів ліквідувати «Інфоресурс»


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству освіти і науки протягом десяти днів надати пропозиції щодо подальшої співпраці з державним підприємством «Інфоресурс», створеним у часи, коли освітнім відомством керував Дмитро Табачник.

«Передайте міністрові, що я просив за десять днів закрити цю історію», – сказав Яценюк, звертаючись до заступника міністра освіти Інни Совсун.

За словами Совсун, «Інфоресурс» оперує базою даних студентів, за доступ до якої університети сплачують підприємству кошти. «База належить державі, програмні засоби належать приватній особі», – сказала вона.

Яценюк наголосив, що компанія заробляє до 13 мільйонів гривень на рік. «Із ЄДАПС було те саме, але ми з ним покінчили, а цей «Інфоресурс» чомусь ні. Зробіть так, щоб покласти цьому край», – сказав голова уряду.

Програма «Схеми», проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», у своєму минулорічному розслідуванні повідомляла, що за право користуватися програмним забезпеченням для бази даних освіти щокварталу держава сплачує приватним структурам 215 тисяч гривень.

XS
SM
MD
LG