Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу через відео про тортури у виправній колонії


У Росії порушили кримінальну справу через застосування насильства щодо в’язнів у виправній колонії, повідомили в управлінні Слідчого комітету Росії у Свердловській області.

За повідомленням, ідеться про катування, яке здійснила група осіб за попередньою змовою, і про перевищення посадових повноважень у виправній колонії № 2 міста Єкатеринбурга.

Раніше в четвер місцеве інтернет-видання 66.ru оприлюднило відеозаписи, як виглядає, жорстоких побиттів в’язнів і знущань із них. Наразі не підтверджено, де і з участю кого були зняті ці записи.

Як заявили у виданні, отримані ним матеріали свідчать, що працівники адміністрації колонії й залучені ними «активісти» б’ють в’язнів за непокору, за відмову щомісяця платити їм гроші чи заявляти про визнання вини, а також змушують підписувати зобов’язання не розголошувати порядки, що панують у колонії. Знущання знімають на відео і в разі незгоди потерпілих виконати вимоги до них погрожують оприлюднити запис в інтернеті.

У місцевому відділенні Федеральної в’язничної служби Росії заявили, що ці матеріали можуть бути «провокацією» правозахисників із метою «дестабілізувати становище» в колонії.

Російські й закордонні правозахисники, а також уряди західних країн уже давно критикують владу Росії за важкі умови утримання підслідних і засуджених у місцях ув’язнення.

XS
SM
MD
LG