Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: із понад півсотні обстрілів бойовиків найбільше зафіксовано у Мар’їнці


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу антитерористичної операції 19 лютого повідомили, що за минулу добу проросійські бойовики на Донбасі 55 разів порушували режиму припинення вогню, 22 рази – в Мар’їнці. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Противник вів прицільний вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї по опорних пунктах сил АТО в Мар’їнці. По контрольному пункту «Мар’їнка» працював снайпер та зенітна установка ворога», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також про обстріли сепаратистами позицій сил АТО у Пісках, Опитному, Авдіївці, Майорську, Новгородському, Зайцеві, Старогнатівці, Луганському та неподалік Богуславського.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах поки що не повідомляють, як минула ніч на територіях, які вони контролюють. Напередодні заявляли про 26 порушень режиму тиші з боку ЗСУ за середу. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що спільні сепаратистсько-російські сили накопичують техніку й особовий склад із метою захопити підконтрольне Києву місто Мар’їнку, що впритул прилягає до окупованого Донецька. За даними прес-центру з посиланням на мешканців Донецька, сепаратисти «не приховують, що планують протягом доби захопити Мар’їнку».

У червні 2015 року сепаратисти вже здійснили кілька спроб захопити Мар’їнку й одного разу навіть увійшли в частину міста, але невдовзі були відкинені і, зазнавши значних втрат, були змушені відступити.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG