Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: більшість росіян вважають, що замовників убивства Нємцова не знайдуть


52 відсотки росіян вважають, що замовників вбивства опозиціонера Бориса Нємцова не знайдуть. Про це свідчать дані опитування російського «Левада-центру». Зворотне допускають 29 відсотків респондентів.

Чверть опитаних думають, що правда про замовників вбивства не стане відома ніколи, тому що «в Росії жодне політичне вбивство не було розкрите». Стільки ж вважають, що «винними призначать випадкових людей», а 22 відсотки – що слідчі «встановлять виконавців, але навряд чи розкриють імена замовників».

Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого минулого року недалеко від Кремля в Москві.

У справі про вбивство російського опозиційного політика затримали п’ятьох уродженців Чечні. 18 листопада суд заочно заарештував ймовірного організатора вбивства Нємцова – колишнього офіцера батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Мухудінова. Соратники і близькі Нємцова неодноразово заявляли про причетність до вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова.

27 лютого в річницю загибелі опозиційного політика в Москві пройде узгоджений із владою марш пам’яті Бориса Нємцова. При цьому 54 відсотки опитаних «Левада-центром» росіян заявили, що їх це не цікавить. У Москві «незацікавлених» менше – 44 відсотки. Незадоволені маршем – 19 відсотків москвичів.

XS
SM
MD
LG