Доступність посилання

ТОП новини

У регламентному комітеті кажуть, що формально фракція Радикальної партії – у коаліції


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник заявив, що формально фракція Радикальної партії ще перебуває у коаліції.

«Фракція Радикальної партії зробила заяву про вихід із коаліції, тим не менше оголошення про це головуючим на засіданні не відбулось. Таким чином, юридично, формально стверджувати про те, що фракція Радикальної партії Ляшка не перебуває у коаліції підстав немає», – зазначив він.

Водночас лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко продемонстрував листа на ім’я голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана щодо виходу його фракції з коаліції. За його словами, цей лист 2 вересня був зареєстрований секретаріатом голови парламенту. Також він продемонстрував витяг із протоколу засідання фракції, на якому депутати вирішили вийти із коаліції.

Фракція Радикальної партії вийшла з коаліції ще у вересні минулого року.

Цього тижня фракція об’єднання «Самопоміч» та фракція «Батьківщина» заявили про вихід з парламентської коаліції.

У 2014 році сформували коаліцію «Європейська Україна», до складу якої увійшли п’ять парламентських фракцій: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», об’єднання «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG