Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка: Сурков на Донбасі обговорював можливість відновлення активних бойових дій


Владислав Сурков
Владислав Сурков

Помічник президента Росії Владислав Сурков у лютому двічі приїздив на окуповану частину Донбасу і обговорював питання щодо відновлення активних бойових дій, заявляє українська розвідка.

«Основною метою таких дій російських окупаційних військ вважається вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей», – заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, головна мета візитів Суркова – це «доведення рішень Кремля щодо подальшого розвитку ситуації на сході України, інструкцій та вказівок щодо подальших дій на цих територіях».

«Крім того, під час візиту Суркова активно обговорювалось питання щодо залучення структур ФСБ Росії для дестабілізації ситуації на українських територіях, насамперед у Харківській, Запорізькій областях та інших територій нашої держави», – зауважив представник розвідки.

За його словами, саме з візитами російських високопосадовців на територію окупованих районів пов’язується й активізація бойових дій на сході України. «Як правило, в цей період посилюються обстріли, розвідувальна діяльність», – додав Скібіцький.

У Службі безпеки України 17 лютого заявили, що українська сторона має інформацію про візит помічника президента Росії Владислава Суркова до підконтрольних проросійським бойовикам Донецька і території Луганської області: 16 лютого і 19–20 січня.

У СБУ тоді заявили, що метою цих візитів було заслуховування звіту лідерів угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Влада Росії цих повідомлень не коментувала.

XS
SM
MD
LG