Доступність посилання

ТОП новини

Росія нарощує в Криму військове угруповання – Міноборони України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Чисельність військового угруповання російських збройних сил в Криму становить понад 20 тисяч військовослужбовців і це угруповання буде збільшуватися. Таке припущення зробив представник головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Щодо Криму, на сьогоднішній день угруповання збройних сил Російської Федерації в Криму налічує 22,5 тисячі військових. Це потужне угруповання, яке має наземний, повітряний і морський компоненти. Здійснюються заходи щодо подальшого нарощування цього угруповання в Криму, модернізації техніки і озброєння », – сказав він.

За словами представника Міноборони, також російська армія має можливість «розгортання додатково носіїв ядерної зброї, ракетних комплексів великої дальності для того, щоб вивести чисельність і бойовий потенціал угруповання в Криму до 2020 року на таку потужність, як це було за часів Радянського Союзу».

Постійний представник Росії при НАТО, надзвичайний і повноважний Посол Олександр Грушко заявляв, що Росія посилить свою військове угрупування в Криму, виходячи з того, що Північноатлантичний альянс посилює активність в східній Європі.

Наразі російська сторона цих заяв не коментувала.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG