Доступність посилання

ТОП новини

Арбузова викликають до Генпрокуратури для проведення слідчих дій


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов

Колишнього першого віце-прем`єр-міністра, екс-голову Національного банку України Сергія Арбузова 25 лютого викликають до Генеральної прокуратури України для проведення слідчих дій. Відповідна повістка про виклик опублікована в газеті «Урядовий кур’єр» від 19 лютого.

«Підозрюваний Арбузов Сергій Геннадійович, 1976 року народження, відповідно до вимог статті 133, 135, 297-5 КПК України, викликається 25 лютого 2016 року о 10:00 ... для проведення слідчих та процесуальних дій за його участю як підозрюваного у кримінальному провадженні за частиною 5 статті191 Кримінально кодексу України», – йдеться в повістці.

Раніше цього тижня Генеральна прокуратура України почала процедуру спеціального досудового розслідування щодоАрбузова, його підозрюють у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

У Генпрокуратурі нагадали, що чинний Кримінальний процесуальний кодекс передбачає процедуру проведення спеціального досудового розслідування in absentia, тобто можливості заочного засудження особи у разі, коли вона перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Сергій Арбузов – колишній голова НБУ, колишній перший віце-прем’єр-міністр, виконувач обов’язків прем’єр-міністра (протягом місяця – до 27 лютого 2014 року). Під час подій Євромайдану зник з України. Від 22 квітня 2014 року – в розшуку МВС як підозрюваний за статтею 191, частиною 5 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

У грудні минулого року в Генеральній прокуратурі України повідомили, що не мають інформації щодо місця перебування Арбузова.

XS
SM
MD
LG