Доступність посилання

ТОП новини

Запорізька міськрада визнала Росію державою-агресором


Депутати Запорізької міської ради ухвалили звернення про визнання Росії державою-агресором, а угруповань «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями. Відповідне рішення ухвалили одноголосно.

«У порушення Мінських угод бойовики на тимчасово окупованих територіях на території України продовжують бойові дії і терористичні акти проти мирних жителів. Ми вимагаємо від Російської Федерації, виконуючи Мінські угоди, вивести військових з території Донецької та Луганської областей, припинити збройну підтримку бойовиків», – йдеться у зверненні.

«Ми, депутати, Запорізької міської ради, підтримуємо звернення Верховної Ради від 27 січня 2015 року до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОБСЄ, національних парламентів світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих «ЛНР» і «ДНР» – терористичними організаціями», – додають депутати Запорізької міськради.

Перед початком засідання будівлю міськради пікетували активісти та представники парторганізацій низки політичних сил, що вимагали від міської влади визнати Росію агресором і угруповання «ЛНР» і «ДНР» –терористичними організаціями, а також провести декомунізацію у місті.

Аналогічне звернення про визнання угруповань «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціям ухвалила Запорізька облрада у квітні минулого року.

Наприкінці січня 2015 року Верховна Рада підтримала звернення до міжнародних організацій про визнання угруповань «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями, а також про визнання Росії країною-агресором. Це звернення Верховної Ради не має юридичних наслідків.

XS
SM
MD
LG