Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про збереження Британії в ЄС наразилися на критичні перешкоди – посадовці


Дейвід Камерон під час зустрічі у Брюсселі 19 лютого 2016 року
Дейвід Камерон під час зустрічі у Брюсселі 19 лютого 2016 року

Переговори про домовленість у рамках Європейського союзу, що задовольнили б Велику Британію й утримали її від виходу з ЄС, наштовхнулися на критичні перешкоди, повідомили причетні до переговорів посадовці посеред повідомлень, що консенсусу досягти не вдається.

Після короткої перерви вдень другого дня переговорів, що відбуваються у Брюсселі і вже тривають довше, ніж планували, делегати скасували пообідню сесію, призначену на 16-у годину, й повідомили, що тепер зустріч продовжиться не раніше як після вечері. А один із посадовців Євросоюзу сказав агентству «Ройтерз», що лідерів делегацій уже попросили замовляти місця в готелях, щоб продовжити переговори і на третій день, 20 лютого.

Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон закликав до широких реформ ЄС, про які мають оголосити ще напередодні планованого британського референдуму щодо виходу країни з Євросоюзу, що може відбутися вже в червні. Лідери ЄС сподіваються досягти з ним домовленості, щоб уникнути цього виходу.

За повідомленнями, однією з перешкод є позиція Греції, яка погрожує заблокувати будь-яку угоду з Британією, якщо всі країни ЄС не пообіцяють залишити свої кордони відкритими для біженців, що прямують далі до Європи через грецьку територію з Туреччини, принаймні до саміту ЄС і Туреччини, що має відбутися 6 березня.

XS
SM
MD
LG