Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: активіста Бубенчика викликали на допит, проте він не з’явився


Сергій Горбатюк
Сергій Горбатюк

Генпрокуратура України вже викликала на допит майданівця Івана Бубенчика, який заявляє, що 20 лютого 2014 року застрелив на Майдані двох силовиків, проте він на допит не з’явився. Про це Радіо Свобода повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

«Ведеться слідство стосовно вбивств правоохоронців, їхніх вогнепальних поранень. Перевіряється вся інформація, яка є з цього приводу, ті ж самі заяви Бубенчика ще до фільму. Його викликали, але на допит він не з’явився», – сказав Горбатюк.

«Питання в тому, що в лютому 2014 року Верховна Рада застосувала амністію, всі особи, які були причетні до будь-яких злочинів проти правоохоронців (під час Майдану – ред.) потрапляють під амністію. Кримінальні справи щодо них мають бути закриті. Тому затримувати, повідомляти про підозру ми позбавлені можливості. Єдине, що ми працюємо для того, щоб встановити, як воно насправді було», – додав він.

Напередодні в Києві презентували фільм «Бранці», присвячений подіям ранку 20 лютого 2014 року. Один із героїв «Бранців» Іван Бубенчик розповідає, як застрелив двох командирів «Беркута» й поранив інших бійців спецпідрозділу, щоб, за його словами, зупинити насильство з їхнього боку.

У фільмі він розповідає, як під час штурмів у лютому разом з іншими ховався в консерваторії. На ранок 20 лютого невідома особа нібито принесла на Майдан автомат Калашникова і 75 набоїв. З нього, як свідчить Бубенчик, він і вистрілив у «Беркут». Потім вийшов з консерваторії та рушив уздовж барикад, стріляючи, щоб створити враження, наче на Майдані багато зброї, силовики почали тікати.

XS
SM
MD
LG