Доступність посилання

ТОП новини

Росія закликала розглянути заяви Туреччини щодо операції в Сирії на Раді безпеки ООН


Після удару сирійської чи російської авіації по утримуваній опозицією околиці міста Алеппо на півночі Сирії, 18 лютого 2016 року
Після удару сирійської чи російської авіації по утримуваній опозицією околиці міста Алеппо на півночі Сирії, 18 лютого 2016 року

Росія заявила, що планує скликати засідання Ради безпеки ООН, щоб розглянути заявлену Туреччиною можливість ввести її війська на північ Сирії.

Як заявили в МЗС у Москві, там такі можливі дії вважатимуть підривом суверенітету і територіальної цілісності Сирії.

Росія, яка втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці режиму президента країни Башара аль-Асада, заявляє, що зробила це зі згоди законної влади Сирії. Повітряні удари Росії на півночі Сирії також вочевидь спрямовані на підтримку загонів сирійських курдів, які намагаються захопити собі території вздовж кордону з Туреччиною, щоб об’єднати курдські за населенням території на північному заході і на північному сході Сирії.

Туреччина, яка разом із низкою західних та арабських країн офіційно відмовила владі Асада в легітимності, вважає ці загони сирійських курдів терористичним угрупованням і наразі здійснює по них артилерійські удари зі свого боку кордону. Також метою Туреччини на півночі Сирії є зупинити наступ сирійських урядових військ у регіоні за підтримки повітряних ударів Росії.

XS
SM
MD
LG