Доступність посилання

ТОП новини

Суд взяв під домашній арешт прокурора ГПУ, який через хабар хотів влаштуватися до НАБУ – Холодницький


Назар Холодницький
Назар Холодницький

20 лютого Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета прокуророві ГПУ О.А. Матюшко, який пропонував хабар у 10 тисяч доларів членам конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро України за посаду керівника підрозділу детективів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Такий запобіжний захід обумовлений тим, що основні гласні і негласні слідчі (розшукові) дії на цей час проведено, досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває в завершальній фазі, обвинувальний акт невдовзі буде передано для розгляду по суті до суду», – повідомив Холодницький.

За його словами, суд повністю задовольнив клопотання прокурора у справі.

За словами прокурора, запобіжний захід обумовлений тим, що досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на фінальній стадії і невдовзі буде передано до суду.

На початку судового засідання адвокати підзахисного клопотали про заборону стаціонарної фото- та відео-зйомки, проте, суддя відхилив клопотання.

Адвокат підозрюваного назвав вимоги прокурора необґрунтованими і такими, що не відповідають тяжкості ймовірно скоєного злочину.

Сам підозрюваний Матюшко під час виступу в суді зазначив, що «ніякого злочину не вчиняв» та вважає події «підкупом і провокацією з метою створення вигляду боротьби з корупцією». Також він попросив суд не застосовувати до нього запобіжний захід у вигляді застави, оскільки «немає матеріальної можливості його внести» та попросив замінити його на особисте зобов’язання.

17 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило про затримання прокурора, який пропонував членам конкурсної комісії хабар у 10 тисяч доларів США за працевлаштування в НАБУ. Прокурор Генеральної прокуратури О.А. Матюшко хотів таким чином забезпечити позитивне рішення, щоб обійняти посаду керівника чи заступника керівника підрозділу детективів НАБУ.

Національне антикорупційне бюро є однією з трьох новостворених структур, що повинні боротися з корупцією в Україні, поряд зі Спеціальною антикорупційною прокуратурою і Національним агентством із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG