Доступність посилання

ТОП новини

У полоні бойовиків залишаються 134 українці – Геращенко


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в заручниках бойовиків на сьогодні перебуває 134 українських громадяни. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні, після фактично чотиримісячної паузи, процес звільнення заручників нарешті розблоковано. Завдяки наполегливим зусиллям багатьох людей, в тому числі СБУ і Мінської групи. Є підстави говорити, що днями матимемо ще новини», – повідомила Геращенко.

За її словами, українська сторона планує в рамках свої переговорів у Мінську запропонувати нові ініціативи щодо звільнення громадян з полону.

Коментуючи звільнення з полону сепаратистів у суботу трьох українських військових, Геращенко сказала, що вже завтра вони будуть разом з родинами.

Сьогодні стало відомо про звільнення з полону проросійських бойовиків на Донбасі сержантів Сергія Гарнаги та Сергія Дмитрука, а також солдата Олександра Макухи. Обмін відбувся поблизу Мар’їнки за формулою «3 на 6», що підтвердили зокрема і в угрупованні «Донецька народна республіка».

«Звільнено п'ятьох бійців ополчення і затриманого влітку 2015 року отця Никона», – повідомила сторона донецьких сепаратистів.

На місці обміну перебувала уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG