Доступність посилання

ТОП новини

Два села у Криму залишилися без світла через нову аварію


Через аварію у Криму частково без світла залишилися села Червона Зорька і Гвардійське. Повідомлення про це публікують на сайті підконтрольного Росії «уряду» Криму.

За повідомленням, наразі тривають ремонтні роботи.Про можливі терміни відновлення енергопостачання не повідомляється.

Аварії на кримських енергомережах стали вже традиційними. Енергоміст із Кубані не витримує навантажень, а власної генерації Криму не вистачає для безперебійного забезпечення електроенергією.

30 грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз лінію електропередач, якою на півострів передавали до 250 мегават енергії, відновили, проте електроенергію до Криму не подають, оскільки закінчилась дія відповідного контракту.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG