Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вимагає скликати позачергове засідання Ради


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулась до президента та спікера парламенту з вимогою скликати позачергове засідання Верховної Ради наступного тижня.

«Для цього потрібна воля президента, більше нічого: президент має збирати парламент і голова Верховної ради має оголосити позачергове засідання Верховної Ради. Я прошу президента і голову парламенту це зробити, бо так себе поводити, як вони сьогодні – це, по суті, здавати Україну», – про це, як повідомляє прес-служба «Батьківщини», Тимошенко заявила 20 лютого в ефірі телеканалу «NewsOne».

«Є 28 днів, щоб визначитись: або ми йдемо на дострокові вибори і обіцяємо людям більше жодної кланової сили чи кланового депутата не привести у парламент. Або президент бере на себе відповідальність за те, що зберігає кланову систему управління державою, знову захищає цей уряд і захищає свої бізнес-інтереси і бізнес-інтереси своїх бізнес-партнерів, але тоді ми можемо втратити нашу державність!», – зазначила Юлія Тимошенко.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження.

17 і 18 лютого спікер парламенту України Володимир Гройсман оголосив про вихід із коаліції фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч», які, серед інших, підтримували відставку уряду. Але, за словами представників парламентського керівництва, формально коаліція далі існує, бо фракція Радикальної партії, яка ще минулої осені заявляла про вихід із коаліції, офіційно не завершила оформлення цього виходу, і її підписи далі стоять під коаліційною угодою, так що в коаліції далі рахуються більш ніж 226 депутатів.

XS
SM
MD
LG