Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу через Закарпаття в східному напрямку проїхали 76 російських фур – Москаль


Черга з російських вантажівок до пропускного пункту, 11 лютого 2016 року
Черга з російських вантажівок до пропускного пункту, 11 лютого 2016 року

Через Закарпатську область за минулу добу проїхали 76 вантажівок із російськими номерами, всі – в східному напрямку, повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля

«Більшість фур заїхали на Закарпаття через КПП «Ужгород» (зі Словаччини) та КПП «Чоп» (з Угорщини). Від західного кордону до виїзду з області по трасі «Київ – Чоп» їх супроводжував поліцейський ескорт. Фури без жодних блокувань оминули пост у Нижніх Воротах і покинули межі Закарпаття», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі Москаля зауважують, що у західному напрямку жодна російська вантажівка через Закарпаття не проїхала.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією.

Минулого тижня в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням

15 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

Згодом Україна і Росія домовилися про повернення заблокованого в цих країнах вантажного автотранспорту протилежної сторони і його водіїв.

XS
SM
MD
LG