Доступність посилання

ТОП новини

Червак: ОУН непричетна до інцидентів у центрі Києва 20 лютого


Голова ОУН Богдан Червак заявляє, що Організація українських націоналістів не має ніякого стосунку до подій у Києві 20 лютого, які поліція розслідує як хуліганські дії.

За його словами, у цей день бійці ОУН, у тому числі колишні бійці батальйону ОУН, бійці ЗСУ, які перебувають у відпустках і госпіталях були у Миколаєві, де вшанували пам’ять свого бойового побратима, героя Небесної сотні Василя Кіндрацького.

Богдан Червак, голова ОУН
Богдан Червак, голова ОУН

«Люди, які ж здійснювали погроми, називали себе «батальйоном Коханівського» до ОУН не мають жодного стосунку», – написав Богдан Червак на своїй сторінці в Facebook.

Водночас батальйон «ОУН» на своїй сторінці в Facebook опублікував заяву голови проводу добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, в якій зазначається, що рух «вважає ганебним і неприпустимим під час війни продовження функціонування на території України окупаційних банків та підприємств Ріната Ахметова».

«Припиненням роботи окупантів та зрадників України мала б займатися держава. В час, коли держава нехтує своїми обов’язками, функцію очищення України від окупантів бере на себе Добровольчий Рух ОУН», – йдеться у заяві.

20 лютого в центрі Києва протестувальники під прапорами здебільшого ОУН закидали камінням офіс компанії «СКМ» мільярдера Ріната Ахметова, а також розтрощили приміщення «Альфа-банку». Повідомлялось також, що вони рушили до приміщення «Сбербанку Росії» в районі станції метро Арсенальна, але не змогли завдали значних пошкоджень, бо там на активістів уже чекав кордон поліції.

(У центрі Києва активісти розгромили «Альфа-банк» і закидали камінням офіс Ахметова )

Після цих подій поліція відкрила чотири кримінальні провадження, правоохоронці розслідують три провадження за фактом хуліганських дій, ще одне – за фактом крадіжки мобільних телефонів і гаманця.

Згодом компанія «СКМ» заявила, що вчорашній інцидент – грубе порушення верховенства права і поваги до приватної власності. В компанії вважають, що подібні дії шкодять іміджу України як цивілізованої країни, тому учасники і організатори інциденту не є патріотами.

XS
SM
MD
LG