Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики посилили обстріли позицій українських військових – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу антитерористичної операції у понеділок повідомили, що минула ніч в зоні проведення АТО була неспокійною, проросійські бойовики посилили обстріли позицій українських військових. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру у Facebook.

«44 рази тривали обстріли укріплень ЗСУ. Найгарячіше було на донецькому напрямку, де поблизу Красногорівки ворог застосував 82-міліметровий міномет та вівся снайперський обстріл.В районі Донецького аеропорту противник обстрілював українські позиції зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем. Протягом години російсько-терористичні війська вели вогонь з автоматичних гранатометів по шахті Бутовка. Авдіївка, Опитне, Піски, Луганське, Новгородське, Зайцеве, Троїцьке: неподалік саме цих населених пунктів ворог вів вогонь по українських укріпленнях. Опорні пункти в районі Мар’їнки, Водяного та Зайцевого були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Бойовики з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах пишуть, що українські силовики планують проведення масованих обстрілів в ніч на 23 лютого.

«Очікуються великі провокації по всій лінії зіткнення на донецькому напрямку, які загрожують перейти в великомасштабні бойові дії», – заявив один з ватажків угруповання Едуард Басурін.

Оновленої інформації від луганських сепаратистів про ситуацію в районах, які вони контролюють, немає.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG