Доступність посилання

ТОП новини

Британський прем’єр представить угоду з ЄС в парламенті


Дейвід Камерон
Дейвід Камерон

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон 22 лютого представить у парламенті угоду з Європейським союзом, сподіваючись на підтримку своєї кампанії за збереження Британії в складі ЄС.

Напередодні мер Лондона Борис Джонсон, один із найвпливовіших британських політиків, заявив, що має намір підтримати вихід Великобританії з Євросоюзу на референдумі з цього приводу, запланованому на 23 червня. Сьогодні Джонсон додав, що угода з ЄС, про яку британський прем’єр домовився в Брюсселі, докорінно не змінює відносин Лондона з Євросоюзом.

Камерон раніше зустрівся з членами британського уряду, щоб заручитися їхньою підтримкою. Водночас шість урядовців, зокрема міністр юстиції Майкл Ґоув, заявили, що підтримають вихід Великобританії з ЄС.

19 лютого після дводенних переговорів у Брюсселі Камерон домовився з лідерами Євросоюзу, що задля запобігання виходу Великобританії з ЄС її «особливий статус» має посилитися. За словами Камерона, всередині реформованої співдружності Велика Британія стане безпечнішою і сильнішою.

XS
SM
MD
LG