Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Моґеріні: реформи в Україні повинні йти далі


Майя Коціянчич – прес-секретар Верховного представника ЄС із зовнішньої політики
Майя Коціянчич – прес-секретар Верховного представника ЄС із зовнішньої політики

Через розвиток нової політичної кризи Україна опинилася на роздоріжжі, але Києву необхідно проводити реформи, переконані в Євросоюзі.

«З нашої точки зору, особливо важливі ті реформи, які обумовлені в угоді про асоціацію, які забезпечують верховенство закону, викорінення корупції та підзвітність влади народу. Просування реформ просто необхідне» – заявила у понеділок у Брюсселі Майя Коціянчич, прес-секретар Верховного представника ЄС із зовнішньої політики Федеріки Моґеріні.

Керівники зовнішньополітичних відомств Німеччини та Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро, які почали дводенний візит до України, позитивно оцінили просування Києва на шляху реформ.

У їхній спільній статті в газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung зазначається, що ці зміни надзвичайно важливі для України, що в них повинні брати участь усі політичні й економічні сили країни. Міністри також наголосили на важливості реалізації Мінських угод щодо Донбасу – вони мають намір в ході візиту обговорити тему дотримання перемир’я в зоні конфлікту.

В рамках дводенного візиту до Києва міністри проведуть зустрічі з президентом України Петром Порошенком, прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також – як повідомили в німецькому МЗС – з лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко.

XS
SM
MD
LG