Доступність посилання

ТОП новини

Журнал New Times опублікував частину доповіді Яшина про війну «армії Кадирова» на боці «ДНР»


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Журнал New Times опублікував уривок з доповіді співголови опозиційної Партії народної свободи (ПАРНАС) Іллі Яшина про діяльність глави російської республіки Чечні Рамзана Кадирова. Ця доповідь анонсована на сьогодні, у день річниці вбивства Бориса Нємцова.

Глава під назвою «Приватна армія» описує силові структури Чечні, які, за словами автора, підпорядковуються не федеральній владі, а особисто Рамзану Кадирову. З посиланням на експертів, в доповіді йдеться про те, що чисельність формувань, які глава Чечні назвав «бойовою піхотою» Володимира Путіна, складає близько 30 тисяч осіб. Більшість з них – колишні сепаратисти, амністовані Кадировим. Яшин описує їх як «можливо, найбільш боєздатне військове угрупування в сучасній Росії».

Автор доповіді стверджує, що чеченські бійці брали участь у військовому конфлікті на сході України на боці угруповання «Донецька народна республіка».

За словами Яшина, підтримкою і заступництвом Кадирова користуються і чеченські кримінальні угруповання по всій Росії. За втручання глави Чечні вдалося уникнути кримінальної відповідальності двом особам, яких опозиція підозрює в причетності до вбивства Бориса Нємцова.

Водночас сам глава Чечні Рамзан Кадиров у соцмережах у вівторок написав про дострокову публікацію звіту Яшина: «Своє ставлення до цього театру одного актора я висловлюю тим, що тиражують цей твір. Не знаємо, що за балаканина і ще буде, але написане не містить нічого, крім балаканини».

Доповідь Іллі Яшина, як заявляє опозиція, готувався з відкритих джерел і публікацій ЗМІ, крім того, колеги Яшина їздили в Чечню збирати інформацію.

Вихід доповіді про діяльність глави Чечні Рамзана Кадирова під робочою назвою «Загроза національній безпеці» Ілля Яшин анонсував в ефірі Радіо Свобода. Презентація доповіді відбудеться в Москві 23 лютого – за чотири дні до річниці з дня вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

XS
SM
MD
LG