Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров достроково опублікував доповідь Яшина про Чечню


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Ілля Яшин представить доповідь про діяльність Кадирова. Пряма трансляція о 12:00

Глава російської республіки Чечні Рамзан Кадиров опублікував присвячену йому доповідь опозиціонера Іллі Яшина «Загроза національній безпеці». Про це Кадиров повідомив на своїй сторінці у «ВКонтакте». Презентація доповіді відбудеться сьогодні в офісі ПАРНАСу в Москві, і присвячена річниці вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

(Пряма трансляція з 12:00)

Дострокову публікацію Кадиров супроводив записом. «Своє ставлення до цього театру одного актора я висловлюю тим, що тиражую цей твір. Не знаємо, що за балаканина ще буде, але написане не містить нічого, крім базікання», – написав глава Чечні.

Яшин назвав ситуацію з достроковою публікацією доповіді «неприємною», однак подякував Кадирову за те, що таким чином він допоміг поширенню документа в Чечні.

Опозиціонер також пояснив, як доповідь стала доступною для публікації до офіційної презентації. Раніше його отримала «Відкрита Росія» з ембарго, однак через технічну помилку документ виклали на сайт, і Кадиров встиг його завантажити й опублікував в соціальних мережах.

Доповідь присвячена ситуації в Чечні в цілому, політичним убивстам, так чи інакше пов’язаним із керівництвом російської республіки, і періоду життя Кадирова, коли він і його батько були на боці бойовиків. Одна з глав доповіді – «Приватна армія» – була опублікована в журналі New Times 22 лютого. Головне питання, яке порушує доповідь, за словами Яшина, це роль президента Володимира Путіна в становленні цього режиму. Доповідь готувалася за відкритими джерелами і публікаціями ЗМІ, крім того, колеги Яшина їздили в Чечню для збору інформації.

Доповідь «Загроза національній безпеці» буде представлена сьогодні в офісі ПАРНАСу в Москві о 12:00 за київським часом.

XS
SM
MD
LG