Доступність посилання

ТОП новини

Активісти створили інтерактивну мапу «доступних місць» Києва


Активісти громадської організації «Підмога.інфо» створили інтерактивну мапу доступних місць Києва, які обладнані всім необхідним для вільного та безбар’єрного пересування людей з обмеженою мобільністю.

«Люди з обмеженою мобільністю – це не лише люди з інвалідністю. До цієї категорії громадян також належать батьки з дітьми на візках, люди похилого віку та ті, хто мають тимчасові проблеми зі здоров’ям. За даними департаменту архітектури та містобудування міста Києва, 55% людей мають обмеження в пересуванні», – розповів керівник організації «Підмога.інфо» Олексій Краснощоков.

Відтак інтерактивна мапа доступних місць «Вільний простір» має виконувати два головних завдання: інформувати про те, які об’єкти є доступними (будь-хто, зареєструвавшись на сайті, може додати місце та оцінити його), а також зробити Київ доступнішим (кожен може згенерувати та відправити у відповідний контролюючий орган скаргу, якщо об’єкт не є доступним. Скарга формується автоматично, відправнику лише потрібно вказати адресу та вказати на недоліки об’єкту, які впливають на його доступність).

«Зайти на карту можна за адресою vprostir.info. Там можна заявляти про різні об’єкти, оцінювати за різними критеріями (наявність парковки, ліфтів, доступної прилеглої території, обладнаного туалету, заїзду чи тактильної плитки). Крім того, можна довантажувати фотографії чи відео», – додав Краснощоков.

Раніше в Україні стартувала акція «На каву з другом», мета якої зміна ставлення у суспільстві до людей з обмеженими можливостями. Зокрема, в рамках акції у вівторок, 23 лютого, переселенець з Донецька Роман Кисляк, хворий на ДЦП, вип’є каву з першою леді Мариною Порошенко.

XS
SM
MD
LG