Доступність посилання

ТОП новини

Могильов розповів, як захищає колишніх міліціонерів


Анатолій Могильов
Анатолій Могильов

Колишній керівник головного управління МВС України в Криму й екс-прем’єр Криму Анатолій Могильов підтвердив інформацію про те, що бере участь у наданні допомоги в захисті прав громадян, в тому числі колишніх і нинішніх співробітників правоохоронних органів. Про це він сказав проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», коментуючи інформацію нинішнього голови МВС України Арсена Авакова про створення Могильовим організації, яка, як висловився міністр, «проголошує метою протидію руйнування міліції».

За словами Могильова, організація має назву «Всеукраїнський центр сприяння самоорганізації громадян». Він запевнив, що не очолює центр, а «активно бере участь в його роботі».

«Головне завдання нашої діяльності – це захист прав громадян, в тому числі колишніх і нинішніх співробітників міліції або поліції. А таких порушень наша організація фіксує дуже багато, а ще більше до нас звертаються за допомогою. Наприклад, недавній випадок – звільняють з органів міліції жінку, яка перебуває в декретній відпустці. Що це, якщо не явне порушення закону? Або під абсолютно надуманим приводом не переатестовують співробітника, якому залишилося два місяці до пенсії. У цих випадках, я вважаю, що таким людям повинна бути надана максимально можлива допомога в умовах, коли вони залишаються без захисту держави», – пояснив Могильов.

При цьому він поспівчував Авакову і розкритикував закон про Національну поліцію, зазначивши в ньому є «величезна кількість недоробок».

В опублікованому 12 лютого інтерв’ю «Дзеркалу тижня» міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, що Анатолій Могильов очолив організацію, що об’єднує міліціонерів, які «так переживають за «справжніх професіоналів».

Анатолій Могильов очолював МВС України з 11 березня 2010 року до 7 листопада 2011 року. Після цього, з листопада 2011 року і до початку анексії Криму Росією в лютому 2014 року був головою Ради міністрів АРК.

XS
SM
MD
LG