Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: Асад заявляє про готовність підтримати перемир’я, опозиція називає свої умови


Міністерство закордонних справ у Дамаску заявляє, що президент Сирії Башар Асад прийняв план перемир’я в його країні, погоджений напередодні США і Росією. Водночас, як йдеться в повідомленні, сирійська влада вважатиме перемир’я порушеним, якщо озброєні групи використають його для посилення своїх позицій.

Перемир’я, під дію якого не підпадають екстремістська організація «Ісламська держава» і пов’язаний з угрупованням «Аль-Каїда» «Фронт ан-Нусра» й інші угруповання, які Рада безпеки ООН визнала терористичними, має набути чинності опівночі 27 лютого.

Помірковані сирійські опозиційні групи, зустріч яких другий день триває в Ер-Ріяді, висловили обережність у зв’язку з планованим перемир’ям. Високий комітет із переговорів сирійської опозиції заявив, що «погодився дати позитивну відповідь на міжнародні зусилля з досягнення угоди про перемир’я».

Водночас опозиція заявляє, що дотримуватиметься перемир’я за умови зняття облоги урядових сил, завершення нападів на цивільних у Сирії, звільнення полонених і доставки гуманітарної допомоги.

22 лютого стало відомо, що США і Росія погодили план перемир’я в Сирії, яке має набути чинності в суботу, 27 лютого.

XS
SM
MD
LG