Доступність посилання

ТОП новини

Обама представив план закриття в’язниці в Ґуантанамо


Військова база США Ґуантанамо (ілюстративне фото)
Військова база США Ґуантанамо (ілюстративне фото)

В’язниця в Ґуантанамо не зміцнює безпеку США, а підриває її, служить інструментом вербування екстремістів, перешкоджаючи боротьбі з тероризмом, і відволікає значні військові сили і фінансові ресурси, – заявив президент США Барак Обама. У вівторок він представив у Вашингтоні план щодо закриття в’язниці.

За словами президента США, близько 35 ув’язнених будуть передані із Ґуантанамо в інші країни. Решта в кількості менше 60 осіб будуть розміщені в 13 американських в’язницях, що дозволить заощадити від 65 до 85 мільйонів доларів.

Як повідомили раніше у вівторок представники Пентагону, витрати на реалізацію цього плану закриття в’язниці в Ґуантанамо складуть від 290 мільйонів до 475 мільйонів доларів.

У в’язниці, розташованій на американській військовій базі в Ґуантанамо на Кубі, містяться обвинувачені і засуджені за причетність до тероризму.

Вступаючи на посаду в 2009 році, президент Барак Обама наголосив на важливості закриття в'язниці. Зараз, коли до кінця його президентського терміну залишилося менше року, у тюрмі все ще перебуває близько 90 ув’язнених.

XS
SM
MD
LG