Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти за минулу добу 84 рази обстріляли позиції ЗСУ – український штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє у середу вранці, що проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу 84 рази обстріляли позиції Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

«Найбільш небезпечним був донецький напрямок, де ворог 69 раз обстрілював наші опорні пункти з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наші укріплення неподалік Авдіївки, Пісків, Опитного, Зайцевого, Майорська та Первомайського а також на шахті Бутовка та позиції Зеніт піддалися обстрілам з мінометів калібру 120 та 82 міліметри. В Опитному позиції українських військових ворог обстрілював з зенітної установки, а в Красногорівці з БМП. На Маріупольському напрямку під мінометним вогнем опинились українські бійці на позиціях поблизу Талаківки, Чермалика та Водяного», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу українських військових, з опівночі активний вогонь з боку проросійських сепаратистів знизився, були лише поодинокі обстріли позицій поблизу Опитного.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах повідомляють, що напередодні ввечері ЗСУ провели мінометний обстріл Куйбишевського району на півночі Донецька, а луганські сепаратисти стверджують, що українська сторона обстріляла села Калинівку та Логвинове.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово

XS
SM
MD
LG