Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ викликає на допит як свідка Махніцького


Олег Махніцький
Олег Махніцький

Генеральна прокуратура України викликає на допит як свідка колишнього виконувача обов’язків генпрокурора Олега Махніцького.

Як повідомляє прес-служба відомства, в ході досудового розслідування вживаються заходи щодо виклику для допиту як свідка Махніцького, оскільки він на систематичні виклики до слідчого не з’являється.

У ГПУ зазначають, що з грудня 2015 року до лютого 2016 року телефонували на номер, який перебував у користуванні колишнього виконувача обов’язків генпрокурора Махніцького, з метою запросити його для допиту як свідка, однак цей номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується.

Також пріоритетними листами направлено повістки Махніцькому за адресами його проживання у Львові та Києві, однак повістки повернулися у зв’язку з тим, що адресат за вказаними адресами не проживає.

Махніцький наразі не коментував ці заяви ГПУ.

У Генпрокуратурі нагадують, що розслідується кримінальне провадження за фактами перевищення службовими особами ГПУ своїх службових повноважень, які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частино 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Від 24 лютого до червня 2014 року Махніцький виконував обов’язки Генпрокурора України.

XS
SM
MD
LG