Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені двоє військових – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден з українських військовослужбовців не загинув, двоє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку триває затишшя, а на донецькому напрямку вчора підтримувані Росією сепаратисти застосували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети поблизу Пісок, Опитного та Авдіївки.

«Бандформування, що базуються у селі Старомихайлівка, стріляли із зенітних установок та мінометів по наших позиціях неподалік Красногорівки та Невельського. Проте найгарячіше минулої доби та цієї ночі було біля Зайцевого. Тут бойовики здійснили спробу наступу, і неодноразово застосовували 82-міліметрові міномети, гранатомети, стрілецьку зброю та особливо великокаліберні кулемети. Бій тривав майже добу», – сказав він.

Речник АТО також повідомив, що на маріупольському напрямку найбільше обстрілів було зафіксовано поблизу Мар’їнки, де бойовики стріляли з стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові за минулу добу 33 рази порушили режим тиші. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» стверджують, що українські військові минулої доби двічі обстріляли район села Калинівка і один раз – село Мар’ївка.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG