Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: водія BMW Храпачевського офіційно підозрюють в опорі поліцейському


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Головне управління Національної поліції в Києві повідомило про підозру водію BMW Ростиславу Храпачевському в опорі патрульному поліцейському.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, 24 лютого Храпачевському винесли повідомлення про підозру в здійсненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу (опір працівнику правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків).

«Слідство з’ясувало, що в ніч на 7 лютого під час спроби затримання автомобіля, яким керував Храпачевський, один з поліцейських намагався припинити правопорушення і затримати водія. Натомість автомобіль рушив, протягнувши за собою працівника поліції і створивши загрозу його здоров’ю і життю», – йдеться у повідомленні.

У поліції зауважують, що Храпачевський не став слухати повний текст підозри, який був оголошений слідчим, цей факт зафіксували у присутності понятих та підтвердили відеозаписом, також підозра була направлена йому з повідомленням поштовим зв’язком.

У Києві у ніч на 7 лютого Ростислав Храпачевський не зупинився на вимогу співробітників поліції, спробувавши втекти. Під час переслідування автомобіля BMW, яким керував Храпачевський, патрульні застосували табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого загинув 17-річний юнак – пасажир автомобіля.

У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Після цього столична прокуратура повідомила про перевірку правомірності дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого загинула людина. 18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для патрульного Сергія Олійника.

Як повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, також проти водія автомобіля, який 7 лютого переслідувала поліція на вулицях Києва, порушили кримінальну справу за статтею про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

XS
SM
MD
LG