Доступність посилання

ТОП новини

«Інтер» просить захисту в Порошенка


Телеканал «Інтер» звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням захистити телеканал від тиску.

«25 лютого близько 10 години ранку група осіб, яка назвалася представниками різних громадських організацій, зокрема «Цивільним корпусом «Азов», чисельністю близько 50 осіб, оточила будівлю телеканалу, блокувавши виїзди і в’їзди. Внаслідок чого було зірвано роботу знімальних груп, які повинні були виїжджати на зйомки. Співробітники телеканалу не мали змоги потрапити на роботу. Блокування роботи телеканалу здійснювалося понад дві години», – йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті телеканалу.

«Крім того, особи, котрі брали участь у блокуванні роботи телеканалу, намагалися проникнути на територію «Інтера», кидали на територію телеканалу будівельне сміття, розмалювали будівлю телеканалу чорною фарбою. Співробітники правоохоронних органів, котрі прибули на місце подій, не перешкоджали блокуванню роботи телеканалу», – заявляють представники телеканалу.

Вони заявили, що такими діями особи, які блокують роботу телеканалу, чинили психологічний тиск на співробітників телеканалу, і попросили дати правову оцінку події.

«Вважаємо, що подібні факти тиску на ЗМІ не є припустимими у правовій державі», – йдеться в заяві.

Вранці 25 лютого бійці «Азову» заблокували будівлю «Інтера» в Києві, вимагаючи від телеканалу переглянути політику і «відмовитися від кремлівської пропаганди». В «Азові» заявляли, що акція є безстроковою і вимагали зустрічі з керівництвом «Інтера».

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що занепокоєна ситуацією з безпекою журналістів «Інтера».

Бійці «Азову» заблокували телеканал «Інтер»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

XS
SM
MD
LG