Доступність посилання

ТОП новини

На адмінкордоні з анексованим Кримом відновили пропуск транспорту – ДПСУ


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На адмінкордоні з анексованим Росією Кримом повністю відновили пропуск всіх транспортних засобів, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Російські контрольні служби, які перебувають на тимчасово окупованій території АР Крим, навпроти українських КПВВ «Чонгар», «Каланчак» та«Чаплинка» повністю відновили пропуск для всіх транспортних засобів», – йдеться у повідомленні.

Раніше у Держприкордонслужбі повідомляли, що перетин адмінкордону з анексованим Росією Кримом 25 лютого знову обмежений для автотранспорту. За даними відомства, на «тимчасово окупованій території АР Крим, де є російські контрольні служби, навпроти українських КПВВ «Чонгар», «Каланчак» і «Чаплинка», вийшла з ладу електронна система даних».

Напередодні російська сторона, за повідомленнями ДПСУ, обмежувала рух автотранспорту в районі пунктів пропуску «Чонгар» і «Каланчак». Поблизу «Каланчака» рух було відновлено в четвер до обіду, в районі «Чонгара» транспорт міг перетинати адмінкордону вже в середу ввечері.

Російська сторона не коментує ситуацію.

Це не перший випадок обмеження на в’їзд/виїзд до анексованого Росією Криму російською стороною для автомобілів з українськими номерами.
Після анексії Криму Росією між материковою Україною і півостровом виник формально адміністративний, але фактично – справжній кордон.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG