Доступність посилання

ТОП новини

В російському Ульяновську оштрафували за «Крим наш»


В російському місті Ульяновську (колишньому Симбірську), де відбувається чемпіонат світу з хокею з м’ячем, суд оштрафував на 3 тисячі рублів голову регіональної Булгарської національно-культурної автономії Хамзу Ямбаєва за те, що той приніс на матч між Україною і Сомалі плакат із гаслами «Крим наш», «Донбас – свій», «Одесу не пробачимо» й «Україну звільнимо». Про це повідомляє у четвер видання Комерсант.

Співробітники місцевої поліції затримали Ямбаєва 11 лютого на початку матчу і заявили, що написи на його плакаті мають екстремістський зміст. Йому висунули звинувачення в порушенні правил поведінки глядачів на спортивних змаганнях, оскільки суд розцінив його дії як пікет.

Сам Ямбаєв стверджує, що приніс із собою плакат з круглого столу про міжнаціональні відносини і не збирався демонструвати його під час матчу.

Він також повідомив, що готує скаргу до облсуду про скасування нинішнього рішення райсуду, оскільки не вважає написи на плакаті політичними. Щодо гасла «Крим наш» він пояснив: «Нам же щодня по телевізору це говорять».

XS
SM
MD
LG