Доступність посилання

ТОП новини

Генерал НАТО Брідлав: Росія прагне переписати узгоджені правила міжнародного порядку


Командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав
Командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав

Командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав вважає, що Росія вирішила стати ворогом Заходу і становить собою «екзистенційну загрозу» для Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Генерал ВПС США Філіп Брідлав виступив у четвер у Комітеті з питань збройних сил Палати представників Конгресу США і заявив, що Росія прагне «переписати узгоджені правила міжнародного порядку», і підірвати єдність в Європі.

«Росія обрала шлях, на якому вона вирішила стати противником і становить собою довгострокову екзистенційну загрозу для Сполучених Штатів і для наших європейських союзників і партнерів», – сказав генерал у своєму виступі в Конгресі 25 лютого.

Брідлав був одним із найактивніших критиків Росії серед американського військового керівництва після того, як Москва анексувала в України Кримський півострів у березні 2014 року, а потім за підтримки сепаратистів почала військові дії на Сході України.

Росія неодноразово заперечувала твердження США та інших європейських чиновників, що вона становить загрозу для Заходу, зображуючи ці звинувачення як небезпечне «брязкання зброєю».

XS
SM
MD
LG