Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: в найближчі дні очікується звільнення з полону ще одного заручника


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в найближчі дні очікується звільнення з полону бойовиків ще одного українського заручника.

«В найближчі дні чекаємо звільнення четвертого заручника і працюємо над цим. Важливо – в найближчі дні має бути звільнено четвертого заручника, про що було домовлено під час останньої зустрічі в Мінську. Це питання тримає на особистому контролі президент України», – написала вона своїй сторінці в Facebook.

За даними Геращенко, на сьогодні в заручниках залишається 131 українець – цивільні і військові.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що з полону бойовиків звільнено трьох українських заручників. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що обмін полоненими відбувся за формулою «3 на 6».

24 лютого за підсумками засідання Контактної групи в Мінську речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що в п’ятницю, 26 лютого, планують звільнити чотирьох заручників, які перебувають у полоні на Луганщині.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення з полону підтримуваних Росією сепаратистів трьох громадян України. Обмін відбувся за формулою «3 на 6». Згодом стало відомо про звільнення з полону ще одного військового.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG