Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії знову відмовилась вшанувати пам’ять Бориса Нємцова


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Депутати Держдуми Росії знову відмовилися вшанувати хвилиною мовчання пам’ять Бориса Нємцова, убитого 27 лютого 2015 року. Про це повідомив в Твіттері депутат Дмитро Гудков. Він нагадав, що минулого року також виступив із такою ж ініціативою, яку тоді Держдума теж не підтримала, але багато депутатів говорили йому, що це була помилка.

Сьогодні Гудков запропонував виправити цю помилку, наголосивши, що «це питання не політики, це питання етики і людського ставлення до людини, яка працювала в Держдумі, була керівником фракції, першим віце-прем’єром, губернатором і чинним депутатом ярославських законодавчих зборів», цитує слова Гудкова агентство «Інтерфакс».

У відповідь лідер фракції ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що вставанням вшановувати пам’ять потрібно тільки в одному випадку – «якщо президент країни оголосив в країні жалобу».

Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. Через кілька днів після вбивства Дмитро Гудков пропонував Держдумі вшанувати пам’ять політика. Тоді спікер нижньої палати російського парламенту Сергій Наришкін відмовився ставити це питання на голосування, зазначивши, що вже надіслав телеграму зі співчуттями родичам Нємцова.

27 лютого 2016 року в Москві та інших російських містах пройдуть акції пам’яті Бориса Нємцова.

XS
SM
MD
LG