Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську волонтери закликають українців продовжити допомагати військовим


Акція «Не збайдужій, земляче» в Івано-Франківську, 26 лютого 2016 року
Акція «Не збайдужій, земляче» в Івано-Франківську, 26 лютого 2016 року

В Івано-Франківську волонтери закликають українців продовжити допомагати військовим, які перебувають у зоні бойових дій на Донбасі.

Група волонтерів-добровольців перед відправленням у зону бойових дій провели сьогодні в центрі Івано-Франківська громадянську акцію «Не збайдужій, земляче».

Як розповів один з організаторів акції підприємець Роман Дорожівський, за останні десять місяців це вже п’ята така поїздка їхньої команди волонтерів у зону бойових дій, раніше робили це непублічно, але тепер, зважаючи на байдужість людей, вирішили провести таку акцію.

На цій акції кожен міг побачити, що повезуть військовим у зону бойових дій на Донбасі, можна було написати побажання від себе на синьо-жовтому прапорі, можна було здати гроші.

З Івано-Франківська два автомобілі везуть близько трьох тонн вантажу у Мар’янку, Піски, шахту Бутівка. Це одяг, засоби гігієни, матраци, консерви, вареники, домашні страви.

«Солдату деколи більше важливо, щоб він побачив живу людину, яка небайдужа до його участі, ніж якісь там матеріальні речі, які ми до них привозимо», – додав Дорожівський.

«Ми гарно вміємо ховати наших хлопців – стаємо на коліна, дуже плачемо, несемо лампадки, але рідко думаємо, що вони там живі – невже вони для нас в труні цінніші ніж живі?» – зазначила волонтерка Леся Воробканич.

Одразу після акції два автомобілі вирушили у зону бойових дій на Донбасі.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG