Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстрілюють українські позиції з великокаліберної зброї – штаб АТО


У штабі АТО повідомляють, що упродовж ночі підтримувані Росією сепаратисти продовжували обстрілювати позицію українських військових на Донбасі з великокаліберної зброї.

«На Донецькому напрямку ворог обстрілював наші опорні пункти зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів поблизу Зайцевого, Новгородського та Луганського. Наші укріплення неподалік Зайцева піддалися обстрілам з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів», – повідомили у штабі АТО вранці 27 лютого.

«На Маріупольському напрямку російські найманці вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів по опорних пунктах Збройних сил України неподалік Мар’їнки та Новотроїцького. З зенітної установки бойовики обстріляли позиції українських бійців поблизу Березового. На окремих ділянках по лінії розмежування наші підрозділи відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї», – зазначили у штабі АТО.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що упродовж цієї ночі українські військові обстріляли північне передмістя Донецька та околиці аеропорту. За інформацією донецьких сепаратистів, упродовж цього тижня на підконтрольній їм території, були вбиті 11 людей, серед яких 9 бойовиків угруповання «ДНР» та 2 цивільних.

В угруповання «ЛНР», яке в Україні також визнане терористичним, кажуть, що упродовж минулої доби українська сторона двічі обстріляли підконтрольну їм території. Про жертви чи руйнування вони не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG