Доступність посилання

ТОП новини

Свободівці заявляють про затримання 14 російських вантажівок


Активісти блокують російські вантажівки, 11 лютого 2016 року
Активісти блокують російські вантажівки, 11 лютого 2016 року

Представники ВО «Свобода» заявляють про затримання у Чернівецькій області 14 машин під час акції з блокування проїзду російських вантажівок територією України.

«У блокуванні беруть участь депутати Чернівецької міської та обласної рад. На разі поблизу пропускного пункту «Порубне» перебуває 14 російських автівок. Пропуск вантажівок не здійснюється», – повідомили 27 лютого у ВО «Свобода».

Представники ВО «Свобода» та інші активісти блокують рух російських вантажівок і в інших регіонах України. Вони вимагають скасувати рішення українського уряду про відновлення російських транзитних перевезень територією України.

З 11 лютого в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

15 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

Згодом Україна і Росія домовилися про повернення заблокованого в цих країнах вантажного автотранспорту протилежної сторони і його водіїв.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Київ готовий з 25 лютого відновити російські транзитні автоперевезення.

XS
SM
MD
LG