Доступність посилання

ТОП новини

Доба на Донбасі минула без втрат – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Упродовж минулої доби у зоні бойових дій на Донбасі ніхто з українських військових не загинув і не був поранений, повідомив 27 лютого речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку підтримувані Росією сепаратисти раз порушили режим припинення вогню на Бахмутській трасі, на донецькому напрямку бойовики тричі стріляли по позиціях українських військових з мінометів. А на маріупольському – найскладнішою ситуація була у Мар’їїнці, зазначив Андрій Лисенко.

Сепаратисти угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що упродовж цієї ночі українські військові обстріляли північне передмістя Донецька та околиці аеропорту. За інформацією донецьких сепаратистів, упродовж цього тижня на підконтрольній їм території, були вбиті 11 людей, серед яких 9 бойовиків угруповання «ДНР» та 2 цивільних.

В угруповання «ЛНР», яке в Україні також визнане терористичним, кажуть, що упродовж минулої доби українська сторона двічі обстріляли підконтрольну їм території. Про жертви чи руйнування вони не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG