Доступність посилання

ТОП новини

Україна може відмовитися від мобілізації – Полторак


Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що у перспективі країна може відмовитися від мобілізації, завдяки збільшенню кількості контрактників.

«Якщо раніше у місяць ми набрали 200-300 контрактників, то лише за цей місяць записалися 9 тисяч осіб. 7 тисяч осіб ми вже призвали», – заявив Полторак 27 лютого на брифінгу у Харкові.

«Якщо у нас звільняється зараз 45 тисяч (строковиків – ред.) особового складу, то навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тисяч, тобто у рази менше, ніж було раніше», – наголосив Полторак.

На початку року в Генштабі Збройних сил України заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня – у квітні цього року.

Цього місяця керівник Генштабу Віктор Муженко заявив, що необхідність в черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

XS
SM
MD
LG