Доступність посилання

ТОП новини

Президент визначив трьох осіб для відбору кандидата на посаду голови Держбюро розслідувань 


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко своїм указом визначив трьох представників до складу Комісії з проведення конкурсу на посаду директора Державного бюро розслідувань, повідомляє прес-служба Адміністрації президента в суботу.

Згідно з повідомленням, до складу комісії від президента увійшли професори Київського національного університету імені Тараса Шевченка Роман Майданик та Віктор Самохвалов, а також партер однієї з юридичних фірм Тетяна Сліпачук.

Указ про призначення набирає чинності з дня його опублікування, зауважили в президентській прес-службі.

23 лютого Комітет парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді перенести термін набрання чинності закону «Про Державне бюро розслідувань» з 1 березня 2016 року на 1 вересня 2016 року.

Як повідомили в прес-службі парламенту, Кабмін має сформувати відповідну конкурсну комісію, яка займатиметься відбором кандидатів на посади директора Державного бюро розслідувань, його заступників, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату, та утворити бюро. Чисельність центрального апарату та територіальних управлінь бюро має складати 1500 людей.

У листопаді минулого року Верховна Рада ухвалила закон про Державне бюро розслідувань. Згідно з законом, Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність.

Серед основних завдань бюро – розслідування злочинів, пов’язаних із діяльністю злочинних організацій, випадків катування та інших злочинів, пов’язаних із жорстоким, нелюдяним або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених працівниками правоохоронних органів, розслідування особливо тяжких насильницьких злочинів, за які Кримінальним кодексом передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі, розкриття і розслідування злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро України, прокурорами спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

XS
SM
MD
LG