Доступність посилання

ТОП новини

Національна гвардія запускає школу сержантів


Головне управління Національної гвардії України запроваджує зміни в організаційно-штатній структурі, згідно з якими вводяться нові вимоги до сержантського складу НГУ і створюється спеціальна школа для сержантів. Дані зміни відбуваються в рамках приведення українського війська до стандартів НАТО.

«У структурі Національної гвардії значно збільшиться роль сержанта не тільки у повсякденному житті, але й під час виконання підрозділом службово-бойових завдань. Тобто ми розуміємо, що сержант повинен стати лідером у військових колективах. Наступним етапом стане фахова підготовка даної категорії осіб. Відтак визначено принципово нові вимоги до кандидатів у сержанти, збільшено час на підготовку бойових командирів, якісно збільшена навчальна база. На черзі переформатування навчального центру у школу сержантів з чотирьохетапним рівнем підготовки – від молодшого сержанта до головного сержанта», – анонсував керівник відділу управління бойової та спеціальної підготовки НГУ, полковник Сергій Капелюшний.

Крім того, буде запроваджена нова система оцінки бойового стану підрозділів.

«Тобто кожна військова частина після відпрацювання плану бойової підготовки буде оцінюватись за результатом конкретного навчального завдання, максимально наближеного до реальних бойових умов», – додав Капелюшний.

Окрім сержантів, в Україні активно готують й інструкторів. Навчання відбуваються у навчальному центрі Національної гвардії у місті Золочів Львівської області. Перший випуск таких інструкторів відбудеться наприкінці березня цього року. Загалом у 2016 році планують провести п’ять таких курсів.

Від квітня до листопада 2015 року на Яворівському полігоні у Львівській області тривали спільні українсько-американські тактичні навчання «Безстрашний охоронець-2015» (Fearless Guardian-2015). Спеціальну підготовку проходили як особовий склад, так і керівна ланка Нацгвардії України.

Зокрема, керівників навчали вести інформаційні операції – йдеться про співпрацю з населенням, протидію пропаганді противника. Також – як управляти вогнем артилерії, як правильно організувати тактичну розвідку, нести службу на блокпості, знешкоджувати диверсійно-розвідувальні групи. Американські військові також ділилися знаннями щодо надання першої медичної допомоги, фізичної та вогневої підготовки, блокування та знешкодження противника, розмінування місцевості та перетину загороджень, споруджених противником.

На «Fearless Guardian-2015» американці витратили 19 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG