Доступність посилання

ТОП новини

МЗС пропонує скасувати візи для громадян Австралії та Нової Зеландії


Міністерство закордонних справ пропонує скасувати візи для громадян Австралії та Нової Зеландії.

Таку інформацію оприлюднено на сторінці департаменту консульської служби МЗС в Facebook.

«На розгляд керівництва держави внесено пропозиції щодо запровадження безвізового режиму поїздок для громадян Австралії та Нової Зеландії. З Сінгапуром ведеться переговорний процес щодо взаємного спрощення візового режиму», – зазначають у департаменті.

Відповідно до чинного законодавства, для оформлення візи іноземці та особи без громадянства подають звернення про оформлення візи та необхідні документи до дипломатичного представництва або консульської установи України.

Наприклад, підставою для оформлення короткострокової візи (строк перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду) є один з таких документів: запрошення, оформлене територіальним органом або підрозділом ДМС, запрошення міністерства, посвідчення закордонного українця, документ, що підтверджує туристичний характер поїздки, запрошення лікувального закладу України або ж документ, що підтверджує державну реєстрацію іноземної інвестиції в економіку України в іноземній валюті на суму не менш як 50 тисяч доларів США. За оформлення віз справляється консульський збір, зокрема, для оформлення разової візи – 85 доларів США, а багаторазової – 200 доларів США.

XS
SM
MD
LG