Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: зв’язку між випадками дитячих смертей і імунізацією проти поліомієліту немає


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство охорони здоров’я України заявляє, що зв’язку між випадками дитячих смертей та імунізацією проти поліомієліту немає.

«Поширена у ЗМІ інформація щодо встановлення факту наявності зв’язку між випадками дитячої смерті та імунізацією проти поліомієліту, яку надала Генеральна прокуратура України у відповідь на запит журналістів, не відповідає дійсності», – мовиться у повідомленні прес-служби міністерства.

У відомстві зазначають, що мають усі необхідні висновки регіональної групи оперативного реагування щодо розслідування несприятливих подій після імунізації.

«Вони свідчать про те, що смерть дитини, яка збіглася в часі з періодом проведення додаткової імунізації проти поліомієліту, не пов’язана з вакцинацією причинно-наслідковим зв’язком», – додають у прес-службі.

Напередодні деякі ЗМІ, посилаючись на на відповідь на запит ГПУ, повідомили, що смерті дітей після імунізації від поліомієліту пов’язані з вакциною.

Найбільшого розголосу набув випадок у Білій Церкві: через два дні після щеплення трирічного хлопчика забрали в лікарню, а через десять днів він помер. У поліції Київської області повідомили, що порушили справу за фактом смерті 3-річного хлопчика у Білоцерківському районі.

Кампанія вакцинації почалась через виявлення двох випадків вакцинопов’язаного захворювання на поліомієліт в Закарпатській області, які були підтверджені ВООЗ. Представники організації кажуть: щоб повністю захиститись від поліомієліту, дитину необхідно вакцинувати тричі, а загалом щеплення мають пройти принаймні 90–95% дітей. В січні в Україні розпочався третій раунд вакцинації від поліомієліту.

XS
SM
MD
LG