Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє, що не допустить зараз проведення дострокових виборів


President of Ukraine Petro Poroshenko
President of Ukraine Petro Poroshenko

Президент України Петро Порошенко заявляє, що не допустить проведення дострокових парламентських виборів на цьому етапі.

«Єдине, що я хочу наголосити, – ні в якому випадку я не можу допустити і не допущу дострокових парламентських виборів на цьому етапі. Бо при всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, що вони хочуть дійсно перезавантаження, насправді вони намагаються зловити рибу у мутній воді, насправді вони працюють на дострокові вибори», – заявив він під час зустрічі з представниками Аспен Інституту.

«Ми не маємо ні часу, бо це потребує півроку тотальної бездіяльності і популізму, ні необхідності, бо кращої Ради у нас не буде. Треба вчитися працювати з цією Радою», – додав Порошенко, слова якого цитує його прес-служба.

Раніше Порошенко неодноразово наголошував, що він проти дострокових парламентських виборів. Він зазначав, що дострокові парламентські вибори поглиблять політичну кризу і погіршать умови для проведення реформ.

Минулого тижня спікер парламенту України Володимир Гройсман оголосив про вихід із коаліції фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч». Фракція Радикальної партії заявила про вихід із коаліції ще у вересні минулого року. Проте, за словами голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, парламентська коаліція налічує 237 депутатів Верховної Ради.

Після того, як Верховна Рада не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, все частіше почали лунати заяви про політичну кризу в Україні і ймовірність дострокових парламентських виборів.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

29.02.2016
«Народний фронт» просить «Блок Порошенка» визначитися з підтримкою плану дій уряду

«Які б політичні дискусії не точилися, законодавча і виконавча гілки влади єдині в європейському векторі розвитку країни та прагненні реальних змін» далі

26.02.2016
Найгіршим сценарієм для України є дочасні вибори – Парубій

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій після офіційного візиту до Канади прибув у США далі

29.02.2016
Порошенко: перезавантаження уряду зараз є відповідальністю парламенту і коаліції
далі

28.02.2016
Яценюк: уряд є юридично легітимним і продовжує працювати

«Але політична невизначеність залишається, і їй треба покласти край» далі

XS
SM
MD
LG