Доступність посилання

ТОП новини

Вчені Франції вказали зв’язок між хворобою зіка і синдромом Ґієна-Барре


Французькі вчені заявляють, що встановили зв’язок між хворобою зіка і синдромом Ґієна-Барре. У дослідженні, опублікованому 29 лютого в інтернет-журналі Lancet, йдеться про аналіз даних спалаху хвороби зіка у Французькій Полінезії 2013–2014 років. Дослідники за його підсумками заявили про ризик розвитку синдрому Ґієна-Барре у 2,4 випадках на кожні 10 тисяч людей, інфікованих вірусом зіка.

«У регіонах, які постраждали від вірусної епідемії зіка, ймовірно, побачимо значне збільшення кількості хворих з серйозними неврологічними ускладненнями», – сказав провідний дослідник Інституту Пастера у Франції Арно Фонтане.

Рідкісний синдром Ґієна-Барре атакує нервову систему людини, викликаючи тимчасовий параліч, який у 5% випадків призводить до смерті.

Хвороба зіка, викликана однойменним вірусом, що може викликати серйозні вроджені дефекти в дітей матерів, які перехворіли вагітними, нині найбільше шириться Латинською Америкою. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала її медичною загрозою планетарного масштабу.

XS
SM
MD
LG