Доступність посилання

ТОП новини

Суд може сьогодні обрати Краснову запобіжний захід – адвокат


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Андрій Мамалига, адвокат затриманого за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї і боєприпасів Станіслава Краснова, очікує, що засідання суду про обрання запобіжного заходу його підзахисному відбудеться сьогодні другій половині дня. Як передає «Крим.Реалії», Мамалига щоправда іще не бачив клопотання СБУ про обрання запобіжного заходу Краснову.

«Сьогодні близько 10:00 мені обіцяли підвезти клопотання, поки не бачив…Думаю, що суд буде в другій половині дня сьогодні», – сказав Мамалига.

Він додав, що розгляд клопотання СБУ про запобіжний захід щодо затриманої разом з Красновим Оксани Шелест Шевченківський суд Києва мав розглянути вранці у вівторок.

СБУ затримала напередодні лідера громадської організації «Громадянський корпус Азов-Крим» Станіслава Краснова. У відомстві заявили, що підозрюють Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб. Також керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку «Азов».

У громадській організації «Громадянський корпус Азов-Крим» всі звинувачення щодо Краснова спростовують і вважають сфальсифікованими.

Представники «Азова» після затримання Краснова в ніч з 28 на 29 лютого провели пікет біля будівлі СБУ в Києві для з'ясування обставин і домоглися допуску до нього адвоката.

Кримчанин Станіслав Краснов очолює цивільний корпус «Азов-Крим» і брав активну участь в акції з блокади Криму, яка стартувала 20 вересня 2015 року. Активісти вимагали припинення всіх поставок в анексований Росією Крим.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG