Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі троє військових поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора на луганському напрямку було спокійно, а на донецькому – вперше за багато місяців – встановилося перемир’я на лінії фронту Зайцеве – Майорськ.

Речник АТО зазначив, що найбільш неспокійно вчора було біля Донецького аеропорту, зокрема у Пісках та Красногорівці.

За даними Мотузяника, на маріупольському напрямку підтримувані Росією бойовики активно порушують режим тиші у Мар’їнському районі, а також біля Гнутова.

«Противник один раз застосував 82-мм міномети та двічі відкривав снайперський вогонь. Всього на цих рубежах оборони зафіксовано 19 обстрілів з боку НЗФ. З мето припинення ворожих провокацій сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли з мінометів територію Донецького аеропорту.Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG